Werkwijze

Werkwijze:

Ik haal de hond bij u thuis op, maak een fijne wandeling van 30 minuten en breng de hond daarna weer netjes thuis. In geval van regen of wanneer de hond plezier heeft gehad in het water, maak ik de hond handdoekdroog. Iedere hond is welkom en wanneer u op één adres meerdere honden wilt laten uitlaten, betaalt u voor iedere tweede hond 25% minder.

Werkgebied en duurzaamheid

Mijn werkgebied omvat alle wijken in Culemborg en ik kom op de fiets. Zodoende heb ik geen bus of auto nodig om naar u toe te komen.

Hittegolf

Is het ontzettend warm weer en hebben we hier te maken met een hittegolf, dan pas ik de wandelingen aan, al naar gelang de tijd en de warmte van die dag. Honden kunnen niet zweten. Honden raken alleen hun warmte kwijt door te hijgen, of via de voetzolen. Sommige honden zoals bv de Mopshond en de Engelse Bulldog kunnen door hun korte snuiten al snel veel te warm worden; zeker voor hen is wandelen in de hitte niet goed.

Strenge winter

Ook bij strenge koude winters pas ik mijn wandelingen zonodig aan. De meeste honden hebben het niet snel te koud, maar sommige wel. Ik kijk naar uw hond en zie wat de hond nodig heeft tijdens de wandeling of juist niet. Eventueel pas ik hier ook de wandelingen aan door middel van een kortere ronde buiten, maar dan krijgt de hond binnen nog veel aandacht van mij.